Pelajaran Kimia – Our quarter life crisis (Eng) | Beropini eps. 34



————————————————————————————————————–

Welcome to my YouTube channel!

Nama gue Gita Savitri Devi. Gue orang Indonesia yang tinggal di Hamburg, Jerman.

Terima kasih udah mampir ke video gue. Jangan lupa subscribe, like, dan komen.

New video every Tuesday (PagiPagi) and Friday (anything else) 🙂

Social media:

Personal blog: http://www.gitasav.com/
Instagram: http://www.instagram.com/gitasav

source

author
Author: 
    1. author

      Gita Savitri Devi2 weeks ago

      Big thanks to Windi Nofita Rizky udah membuat subtitles bahasa Indonesia!

      Reply
    2. author

      Teuku Al Hafidh2 weeks ago

      You have to watch this video with 1.25x speed ✌🏼

      Reply
    3. author

      rehla afaqiya2 weeks ago

      For some people being a mother matters. A 'successful' mom is a great contribution to society, and even to civilization. Many women in the West had climbed up the career ladder and at the end of the day found themselves none but a failure.

      Reply
    4. author

      Ummu Niswah2 weeks ago

      Thanks a lot Gita & Paul for making this video. Berasa 'ditampar' dg pembahasan kali ini. Semacam jeritan hati about being a part of 'quarter life'.
      Selama ini masih nontonin doang gak pernah berani komen, tapi karena topik kali ini ngena banget jadi gemes rasanya harus komen.
      Besides konten yg selalu keren, nonton kalian beropini itu berasa punya teman ngobrol yang "oh iya ini yg aku maksud, ini yg aku pikirin", jadi motivasi dan dorongan besar buat aku personally.
      Maturnuwun inkang katah, semoga kalian selalu diberkahi Allah, dan teruslah membuat konten-konten yang menginspirasi dan menghibur.

      Reply
    5. author

      dewi anisa2 weeks ago

      Ka git bikin lagi video in english spt ini… Ini bener2 membantu aku. Aku lebih enak belajar lldengan liat video ngobrol in english daripada harus ngafalin grammar .ribed. enakan gini tau.. .
      Big thanks to ka git and ka paul 😊😊sukaa bgtttttt

      Reply
    6. author

      Risty Oktaviani Luthfi2 weeks ago

      next beropini use english again!!

      Reply
    7. author

      vvn vnsty2 weeks ago

      keran !!

      Reply
    8. author

      Andhina Prismatiti2 weeks ago

      This is so true! i'm 26 this year and just recently realized… the life that i've been doing thus far is what people expected & wanted me to be not me as a me. Hopefully i can get a chance to a bit of restart my life in Jerman next year. Nice one Gita & Paul!

      Reply
    9. author

      I Am Deadpool2 weeks ago

      untuk bagian terakhir, kenapa untuk negara berkembang lebih sulit 2-3 kali daripada negara maju untuk menemukan tujuan kita?

      Reply
    10. author

      Jannatan Firdaus2 weeks ago

      "Everyone needs to be something"
      I don't want to be shit that flow on the river. Im noticed that haha

      Reply
    11. author

      fauzan fathoni2 weeks ago

      Damn, both of you just make me realized how unhappy i am with these stuff on my way to get the 'succeed life' ouuuuh I'm really suffering. Really need your advice in your next videos can't wait

      Reply
    12. author

      Siti Ria Rumaisa2 weeks ago

      Omg i really love this content!!!

      Reply
    13. author

      resha fujianti2 weeks ago

      Paul lebih PD pake bahasa Inggris. Kerennnn

      Reply
    14. author

      Ilma Dhenaa2 weeks ago

      I love this soooo much💜

      Reply
    15. author

      ismu wakhidah2 weeks ago

      Cant agree more with all your statements, kak. I'm a uni student and now having to finish my study soon. People keep asking me "when will you graduate? ". It's actually making me sick and a bit depressed. I wish this society which is prioritizing age too much would change soon.

      Reply
    16. author

      Dedul Faithful2 weeks ago

      You guys are such inspirational people. Regret that I just start watching your channel now…

      Reply
    17. author

      Reza Wardhana2 weeks ago

      Wow.. Beda ga nyampe 10 th tapi pandangan org jaman skrg jauh bner yak. Kbnyakan high achiever skrg lebih pengen be matters. While it was simply career & income for us (at least myself)

      Reply
    18. author

      pohon gugur2 weeks ago

      Thanks kak git! Pas banget, sekarang aku lg ngrasa menghadapi fase quarter life crisis.
      Intinya, kita harus tau tujuan hidup kita apa kan kak git?

      Reply
    19. author

      happy sandwich2 weeks ago

      thank you for sharing this topic! you have no idea how it affects young people like me who (maybe) going thru this thing rn. thank you so much, you def are making change in this community

      Reply
    20. author

      Nindya Putri2 weeks ago

      Baru sempet nonton karna kesibukan menjadi full time worker-half time student. FYI aku lulusan D3 yg skrg menyambi kerja-kuliah untuk lanjut S1. Dimanaaa jurusan yg ku ambil di S1 sangat jauh berbeda dengan D3. Kenapa? Karna jurusan ku di D3 emang ga ada jenjang untuk lanjut ke S1 jadi aku ambil ke jurusan yg nyerempet hampir dekat, meskiiiii ku sadari ini jauh amat berbeda.

      singkat cerita skrg aku lg nyusun skripsi. Males, Capek, kalah sama kantuk adalah masalahku saat ini. Dan terbesit di benak "nanti kalo udah lulus S1 apa iya aku akan kerja di bidang yg sesuai?" Karna umurku yg hampir 25 dan aku pesimis karna akan kalah saing dengan lulusan dari kampus lain (yg berasal dari kelas reguler) aku tidak ada apa-apanya.

      tapiiii denger pas kak git bilang 'ga ada yg sia-sia selama di kuliah, bagaimana kampus membentuk karakter kita atau ilmu ilmu lain yg pastinya akan bermanfaat di dalam kehidupan kita' itu bener banget. Aku yakin ga semua orang di luar disana bisa ada di posisi seperti ini. Senin-Jumat (hampir 12 jam atau lebih, terhitung dari jam berangkat kerja hingga tiba di rumah) dan Sabtu-Minggu harus kuliah (Sabtu dari siang-malem dan minggu dari pagi-malem). Jadi "kaum kami" hebat kan?

      Yaa.. aku sebut "kaum kami" karna aku tidak sendiri, aku bersama teman2ku yg sedang berjuang untuk menyelesaikan studi ini.

      keep inspiring kak Git dan Kak Paul :") dan Terima Kasih sudah mempersembahkan video ini.

      Reply
    21. author

      Fatimah Sutomo2 weeks ago

      Ka suka video nya pke bahasa inggris, tapi boleh gak klo ada subtitle inggris nya juga, jdi biar sekalian belajar bahasa inggris sambil liat video ka gita. Makasih ka maaf ngerepotin

      Reply
    22. author

      Ambar Ryn2 weeks ago

      suka kalo make bahasa bahasa asing gini

      Reply
    23. author

      matcha latte2 weeks ago

      video ini mengajarkan ku betapa pentingnya memiliki pasangan hidup yg memiliki prinsip dan pandangan hidup yang sama:)

      Reply
    24. author

      Nur Fitriani Indrawati2 weeks ago

      Very inspirative video. It's help others to improve their listening skill with simple english conversation and to realize that everyone has their own problem but they only not show it to the world. They keeps it privately so you only see the best part of their life which makes you envy.
      But tbh I envy to both of you cause you can be something that you wanna do. You know what you want and what you have to do while I just life like just follow the flow. Do you have any advice for me? If I have something to be achive but I can't get it bcs the situation is not support me.

      Reply
    25. author

      Ropiah Ropz2 weeks ago

      Aku pikir cuma aku satu-satunya. Karena keterbatasan finansial aku pikir aku gak akan bisa kuliah, tetapi kenyataan berkata lain. Dengan gamang di usia 22 tahun aku mendaftarkan diri di sebuah Universitas ( 3tahun setelah lulus SMK). Sekarang aku sudah di semester 6, gak nyangka bisa bertahan sejauh ini. Betul git, Allah tidak akan mengubah suatu kaum kalau kaum itu sendiri tidak mau berubah. Semoga aku juga bisa menjadi orang yg bermanfaat juga. Btw, I love this vlog so much…..

      Reply
    26. author

      Ivany Dwi Hidayati2 weeks ago

      Pake english terus kak sambil belajar😊

      Reply
    27. author

      nadine prtw2 weeks ago

      ka git bikin video ttg selametin bumi

      Reply
    28. author

      nelli R_Besar2 weeks ago

      Sebuah pencerahan kak, aku lagi diambang 25-26, udah 2 thn kerja sesuai degree ternyata bukan itu yg aku pengen. I decided to resign from my job and follow my dreams. I think deep for my choice before I watch your video. Yeaah I agree with your opinion. Everyone will feel this crisis

      Reply
    29. author

      Ihwan2 weeks ago

      So Inggris

      Reply
    30. author

      Laila Salma2 weeks ago

      Finally i got the answer of my quarter life crisis which still happening, thanks ka Git and ka Paul 🙂

      Reply
    31. author

      kembang gula2 weeks ago

      Selanjutnya bahas tentang toxic positivity dong kak gita

      Reply
    32. author

      Hellen La Batavee2 weeks ago

      "Most of the time, we are us. But, we don't know who we are."
      .
      .
      OMG COULDN'T AGREE MORE😭😭😭

      Reply
    33. author

      Citra Abdi Negara2 weeks ago

      lanjutkan lg dgn another topic with english kak gitsav melatih listening bgt

      Reply
    34. author

      melda erivhani2 weeks ago

      aku juga ka Paul, suka envy liat tmn" yg bukan FK seumuran aku uda pada punya gaji sendiri, uda kerja uda ksana ksini, tp musti ngubah pola pikir setiap org pny journey nya masing", smangats! 💪💪

      Reply
    35. author

      Armeliya Khalilah2 weeks ago

      Rutinitas yang menjadi sebuah tuntutan bikin stress dan itu aku rasain bgt saat ini diumur sgini(19) berada dalam lingkaran sosial yg menyedihkan mnurutku.. Smua org punya goal sama, masuk PTN ternama, skolah kedinasan atau daftar TNI POLRI sampe batas umurnya abis.. Smua berorientasi gaji mapan.. Ya itu lingkaran sosialku kmarin yg sedang aku tinggalkan si.. BIG THANKS buat kak gita dan ka paul telah menginspirasi aku jd dpt channel sbgai input positive. That's all I need.. FYI ini 1st time aku tau kalian 💗 barakallahu kak..

      Reply
    36. author

      Siti Maryam Septianingsih2 weeks ago

      Bang paul jawab doonggg

      Reply
    37. author

      Cindy noviany Lienardy2 weeks ago

      Berasa lagi ujian pas listening section wkwkwk bikin lagi kak video English version nya biar sekalian belajar English language

      Reply
    38. author

      Aulia Pertiwi2 weeks ago

      Akan lebih menjadi dilema saat di atas umur 26. And now gw 27thn itu bener2 bikin binggung. Krisis nya bukan cuma perkara uang. Gw kerja udah dapet pencapaian. Tapi apa gw bahagia?? Bagaimana jadi bahagia?? Mmhh..

      Reply
    39. author

      heyitsriska2 weeks ago

      Udah ditahap mikirin "apa sih tujuan hidup yg sebenarnya? Mau ngapain sih?" tapi stuck di situ terus.

      Reply
    40. author

      Mivken Christy2 weeks ago

      Start dari semester 5, i start questioning what I have to do something I really bad at it?? I mean in the class i'm not A student, until my last semester I found the answer that university shapes me to become whole new person. With stronger mentality, wider perspective and know more about my ability, what i'm good at it, what exactly that I love and I want to do in my entire life.

      Reply
    41. author

      indrut ani2 weeks ago

      Yaampun kak aku peenah dm kak git di ig menanyakan opini kakak tentan masalah ini, thanks a lot buat videonya

      Reply
    42. author

      Muizah Afsheen2 weeks ago

      Sukaa enak di dengar

      Reply
    43. author

      olivia giatemala2 weeks ago

      aku yg lagi belajar bgt bhs inggris dan lagi english enthusiast berharap sering2 bikin video in english dongg kakk😭😭

      Reply
    44. author

      Mahdi Rinaldi2 weeks ago

      OMG OMG, I hate routine but working Mon to Fri from 8 AM to 5 PM and repeat, I need more idea to break the wall and escape reach my dream. hope so…

      Reply
    45. author

      Nur Annisa2 weeks ago

      Kak git n paul thanks for this video. But here i want to ask u. If ur stuck in circumstances which is you want to reach your dreams, make it true but in another hand you have to survive in company that your work place just for didn't make ur family worried about u bcoz u gain money there. But actully that doesn't make ur comfort. How can you decide the best thing for you? Which one option will you choose? I hope u give some advises for this case. Thank's after❤️

      Reply
    46. author

      Clar Clar2 weeks ago

      Great topics 💕
      Keep doing great things Kak Gita!
      You inspired me a lot.

      Reply
    47. author

      Kuny Abidatul Mahmudah2 weeks ago

      Feel like talk with my tutor in english course

      Reply
    48. author

      Balqis Syaifia2 weeks ago

      It's so cute when you both talk about Paul's birthday and just sing it along😂💕

      Reply
    49. author

      Mukhtar Yaser2 weeks ago

      Watching this and understand every single word that comes out of your mouths makes me feel like a genius. OMG I understand English, i'm not that stupid! Thank GOD.

      Reply
    50. author

      alif nafilah2 weeks ago

      bicara tentang tujuan hidup,,, jujur sampai sekrg w masih bingung apa goals w, selama ini w hidup nurutin kata ortu aja, baru pas w kerja aja w yg nentuin sendiri, tapi itu pun krn kepepet biar w ada pengangan uang i mean bisa biayain hidup w sendiri tanpa tergantung ama ortu, tapi jujur buat nemuin hal yg w suka dan tujuan hidup w itu susah banget, and i'm already 26 years old now 🙁

      Reply

    Leave a reply "Pelajaran Kimia – Our quarter life crisis (Eng) | Beropini eps. 34"